Pikaniją, kaip kokybišką jaučio dalį, Lietuvoje pristatėme vieni pirmųjų. Iš pradžių reikėjo labai daug pasakoti, kas tai per dalis, kaip ją ruošti, su kuo derinti. Iki šiol turėjome asortimente ją visą, po 1 – 2 kg svorio, bet jūsų patogumui nuo šiol galima įsigyti ir pjaustytą steikais. Pikanija – jaučio užpakalinė nejudanti dalis, dėl ko turi rimtą riebalo kepurę, kuri mėsai suteikia ryškų skonį, jį, aišku, papildo sausas brandinimas. Klientai ją jau tikrai spėjo įsimylėti, nusivylusio nesutikau nei vieno. Dalinuosi greitu receptu, kaip teisingai paruošti šą visiškai be reikalo mažiau žinomą steikinę dalį. Šalia steiko keliauja grill saldžiosios bulvės ir šviežių žolelių padažas. Taip, kaip mėgstu labiausiai.
Video receptas čia:
2 asmenims reikės:
30 d. sausai brandintos pikanijos kepsnys (Picanha steak)
2 vnt. saldžiųjų bulvių
1 aitriosios paprikos
pusės citrinos
2 skiltelių česnako
1 nedidelio rausvojo svogūno
po saują mėgstamų šviežių žolelių (naudojau baziliką, petražoles, kalendrą, mėtą, čiobrelius, svogūnų laiškus)
Kaip gaminu: kepsninę įsikaitinu iki tiesioginės kaitros, vienoje pusėje dedu pusinį deflektorių, kitoje – ketines groteles (jei gaminsite ne lauke – bulves kepti orkaitėje su lašeliu aliejaus, steiką – iki maksimumo įkaitintoje keptuvėje). Bulves supjaustau ketvirčiais, subadau šakute (greičiau iškeps, jei prieš tai bulves apvirsite) ir dedu kepti toje pusėje, kur deflektorius, kepu, kol suminkštėja. Kol bulvės kepa, ruošiu padažą: visas žoleles supjaustau kuo smulkiau, svogūną ir česnako skiltleles – taip pat kuo smulkiau. Viską dedu į dubenį, sukapoju aitriąją papriką ir taip pat dedu į dubenį. Pilu aliejų, įspaudžiu citrinos sultis, beriu druskos, pipirų ir gerai išmaišau. Palieku pastovėti. Ant ketinių grotelių dedu kepti iki kambario temperatūros sušilusį pikanijos steiką ir kepu po kelias min. iki 54 laipsnių vidinės temperatūros. Supjaustau kuo ploniau skersai skaidulų, dedu į lėkštę, šalia – bulves, ant steiko žolelių padažą ir druskos, pipirų.
Visiškai nieko sudėtingo, visi produktai pažįstami, lengvai randami, bet vakarienė ar pietūs bus kaip aukščiausios klasės restorane, patikėkite manimi.