Iberico sprandas su šokolado padažu
Mano meilė Iberico kiaulienai – nenugalima, aš, prisipažinsiu, dažnai sapnuoju juodas kiaules, besiganančias Ispanijos miškuose. Valgydamas ją jaučiu miško ošimą ir laimę. Dievinu gerą Iberico ir viskas, o sprandas vienas iš mano naujesnių atradimų 🖤
Reikės:
Iberico sprando
30 g prieskonių mišinio su kanapėmis
200 ml Švyturio nealkoholinio šviesaus alaus
poros skiltelių juodojo šokolado
šaukšto rudojo cukraus
30 g prieskonių mišinio su kanapėmis
200 ml Švyturio nealkoholinio šviesaus alaus
poros skiltelių juodojo šokolado
šaukšto rudojo cukraus
Kaip gaminu:
1. Sprandą gerai įtrinu prieskonių mišiniu ir palieku pastovėt, kol įsikurs grilis
2. kamado BONO įsikaitinu iki 120 laipsnių, po apačia grotelių dedu indą, kad kepamos mėsos sultys nubėgtų į jį, į indą supilu alų. Ant grotelių dedu sprandą
3. Kepu iki 65 laipsnių vidinės temperatūros, išimu, suvynioju į foliją palieku pasiilsėt, kol paruošiu padažą
4. Visą skystį iš indo supilu į keptuvę ar puodą, kuris tinka ant grilio, dedu šokoladą, beriu cukrų ir kaitinu maišydamas, kol nugaruoja ir sutirštėja
5. Supjaustau, apipilu padažu ir viskas