Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų | jautienos (maltos arba labai smulkiai sukapotos) | |
500 gramų | kiaulienos (maltos arba labai smulkiai sukapotos) | |
100 gramų | kiaulienos šoninės | |
2 vienetai | svogūnų | |
1 sauja | petražolių | |
1 sauja | krapų | |
1 sauja | mėtų | |
1 šaukštelis | kumino | |
1 šaukštelis | maltų juodųjų pipirų | |
0.5 šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį) | |
pagal skonį | druskos | |
Padažui: |
||
200 gramų | graikiško jogurto (arba paprasto jogurto) | |
1 vienetas | žaliųjų citrinų (arba 0.5 geltonos citrinos) | |
1 sauja | krapų (smulkiai pjaustytų) | |
1 sauja | svogūnų laiškų (smulkiai pjaustytų) | |
2 skiltelės | česnako | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Šoninę, svogūnus ir žalumynus smulkiai sukapoti.
2. Į dubenį sudėti smulkintą jautieną, kiaulieną, šoninę, svogūnus, žalumynus ir prieskonius. Pagal skonį pagardinti druska.
3. Viską labai gerai išminkyti rankomis iki masė bus vientisa.
4. Mėsos mase aplipinti iešmelius, formuojant pailgą liulią kebabo formą.
5. Liulia kebabus kepti ant grilio kol gražiai apskrus (vis pavartant, jog keptų tolygiai). Jeigu neturite grilio, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių.
6. Iškepusius liulia kebabus tinka patiekti su jogurtiniu padažu, kurį paruoškite taip: į graikišką jogurtą įspauskite žaliosios citrinos sultis, dėkite smulkintus krapus bei svogūnų laiškus, įspauskite česnaką, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Jeigu liulia kebabus kepsite ant medinių iešmelių, iešmelius pirmiausia pamirkykite 30 min vandenyje, jog kepadami nesviltų.
• Daugiau liulia kebabo ruošimo gudrybių ir patarimų rasite čia.