Mano mylimiausi jaučio šonkauliai
Atskleisiu paslaptį, jaučio šonkauliai kol kas mano mėgstamiausias patiekalas, tik teks apsišarvuoti kantrybe ir anksčiau atsikelti, nes visas procesas užtruks apie 7 valandas. Bus pats tas pasimėgauti ramybe ir gamta, niekur neskubant. Kolegos tėtis kai pirmą kartą paragavo mano keptų, sakė, skanesnės jautienos nėra ragavęs gyvenime (prieš tai valgė steikus), tai aš paantrinsiu, kad jų skonį prisimenu labai ryškiai ir nesvarbu, kad ir kiek laiko būčiau jų nekepęs
2 porcijoms reikės:
1 kg trumpųjų sausai brandintų jaučio šonkaulių (riebesnių, su normaliai marmuro)
20 g prieskonių mišinio su kava BBQ Rub
300 ml šviesaus nealkoholinio alaus
poros šaukštų rudojo cukraus
30 g sviesto
Kaip gaminu:
1. Keraminį grilį įsikaitinu iki 120 laipsnių temperatūros, po apačia grotelių dedu karščiui atsparų dubenį, puodą ar indą, į jį supilu alų
2. Šonkaulius gerai įtrinu prieskonių mišiniu su kava ir dedu ant grotelių kaulu į apačią, kepu iki 74 laipsnių vidinės temperatūros. Čia termometras būtinas, norint iškepti tobulai
3. Šonkaulius išimu, dedu į foliją ir aptepu sviestu, apibarstau ruduoju cukrumi, foliją užspaudžiu ir dedu kepti, kol vidinė pasieks 95 laipsnius
4. Šonkaulius išimu, dubenį su alumi ir nubėgusiomis sultimis dedu ant tiesioginės kaitros ir verdu maišydamas, kol sutirštėja iki padažo konsistencijos
Šalia tiks raugintos daržovės, daugiau nieko ir nereikia, kad būtų pasakiška