Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | pomidorų | |
2 vienetai | raudonosios paprikos | |
0.5 kilogramo | agurkų | |
250 mililitrų | daržovių sultinio | |
2 saujos | baziliko (šviežio) | |
4 skiltelės | česnako | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Patiekiant: | ||
6 riekės | batono (arba šviesios duonos) | |
200 gramų | čederio sūrio (arba kitokio sūrio) | |
2 skiltelės | česnako |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Pomidorus, paprikas, agurkus ir česnaką mesti į įkaitintas anglis ir gerai apdeginti (galima tą padaryti ir orkaitėje, ją įkaitinus iki didžiausios temperatūros su grill funkcija). Tada daržoves išimti ir nuodegulius apvalyti.
2. Į virtuvinį kombainą sudėti degintas daržoves, baziliką, supilti sultinį. Kombainu smulkinti, kol bus visiškai vientisa konsistencija. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3. Sriubą dėti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti.
4. Šią sriubą tinka patiekti su česnakiniais duonos skrebučiais, kuriuos ruošiu taip: griliuje (arba iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje) apskrudinu batono riekeles. Tada ant jų uždedu sūrio ir dar pakaitinu, kol sūris ištirps. Skrebučių kraštus ištrinu česnaku.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.