Velykos – ant nosies, o su jomis ateina ir klausimas: ,,Ką gaminti šiemet?” Vieną idėją turiu, kuri, neabejoju, atsidūrusi ant stalo, abejingų nepaliks, o ir pagaminsite greitai. Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša itin švelnus ir kremiškas, bet tuo pačiu ir sotus, nes naudoju daug grietinėlės, sūrio ir sviesto. Nors šis receptas kurtas kartu su DVARO prekės ženklu, šie produktai pas mane tiek namuose, tiek gaminant renginiams, naudojami visada, nes taip susiformavo, kad jų kokybe visada pasitikiu. Grįžtant prie recepto, tai paprasti ingredientai, mažai darbo yra tai, ko reikia per šventes, kad prie stalo nesėstume pikti ir pavargę. Kviečiu gaminti ir linkiu ramaus šventinio laikotarpio.
Reklama #DVARO #svenciuskonis
Video receptas čia:
8 porcijoms reikės:
pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos
200g špinatų
200g fermentinio sūrio (naudojau DVARO)
100ml 35% grietinėlės (naudojau DVARO)
2 kiaušinių
šaukšto sviesto (naudojau DVARO)
Kaip gaminu: Tešlą išimu iš šaldymo temperatūros ir atitirpinu tiek, kad būtų lengva ją ,,įtiesti” į kepimo indą. Kepsninę įsikaitinu iki netiesioginės 170 laipsnių temperatūros. Ant grotelių dedu keptuvę ir į ją šaukštą sviesto, sudedu špinatus ir kepinu, kol visiškai susileidžia. Kol kepa špinatai, į didelį dubenį dedu nedideliais kubeliais pjaustytą lašišą, sutarkuoju pusę sūrio, pilu grietinėlę, mušu kiaušinius, beriu šiek tiek druskos, pipirų ir labai gerai išmaišau. Tada sudedu špinatus ir dar kartą permaišau. Kepimo indą/dubenį aukštais kraštais iškloju tolygiai sluoksniuota tešla, supilu įdarą ir dedu į kepsninę. Kepu 30 minučių, tada ant viršaus užtarkuoju likusį sūrį ir kepu dar 15 minučių. Patiekti rekomenduoju arba šiltą, jau pravėsusį, arba šaltą, šalia – lengvas grietinės ir žolelių padažas, bet nebūtina, nes pyragas – kosminis savo geru skoniu. Skanaus!