Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų | jautienos paslėpsnių (angl. flank steak) | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų | |
Padažui: |
||
35 gramai | kalendros | |
15 gramų | mėtų | |
15 gramų | petražolių | |
7 gramai | svogūnų laiškų | |
2 šaukštai | aliejaus | |
1.5 šaukšto | citrinų sulčių | |
1 šaukštas | skysto medaus | |
1 skiltelė | česnako | |
0.5 šaukštelio | druskos | |
1 vienetas | aitriosios paprikos | |
Salotoms: |
||
200 gramų | pomidorų | |
2 vienetai | svogūnų | |
500 mililitrų | vandens (kad apsemtų daržoves) | |
50 mililitrų | obuolių acto (arba vyno acto) | |
50 gramų | petražolių (nebūtina) | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | cukraus (arba medaus) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1. Kepsnio gaminimas paprastas – įkaitinti keptuvę arba grilių iki maksimumo. Kepti iš abiejų pusių po 2 min. ir tada dar po 30s iš abiejų pusių. Iškeptą kepsnį supjausytyti plonomis juostelėmis, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
2. Prie šio kepsnio labai tinka žolelių padažas – visas žoleles, česnaką, aitriąją papriką smulkiai supjaustyti ir patrinti. Supilti citrinų sultis, medų, aliejų, druską, viską labai gerai išmaišyti. Padažas bus dar skanesnis šiek tiek palaikytas šaldytuve – visi skoniai geriau susijungs.
3. Prie kepsnio labai tinka pomidorų ir svogūnų salotos – svogūnus ir pomidoruys supjaustyti riekelėmis. Užpilti vandeniu, supilti actą, įberti šiek tiek cukraus ir duskos. Palikti truputį pasimainuoti, o tada nusunkti ir pagardinti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.