Krepšelyje prekių nėra.
Grįžti į parduotuvęKrepšelyje prekių nėra.
Grįžti į parduotuvę35.00 € /vnt
Su autorių dedikacija.
Aut. Riva Portnaja, Vylius Blauzdavičius
„Baleboste“ (jidiš k. sumani ir svetinga šeimininkė) – ko gero, pirmoji ir vienintelė išsami lietuviška knyga, suteikianti galimybę susipažinti su Lietuvos žydų, litvakų, gastronominėmis tradicijomis.
Riva Portnaja – Telšiuose gimusi Lietuvos žydė, litvakė, ir Vylius Blauzdavičius – vilnietis lietuvis. Ši knyga, kaip ir jų draugystė, gimė iš gastronominio Vyliaus smalsumo ir Rivos aistros gaminti tradicinius litvakiškus valgius. Gamindami, ragaudami ir kalbėdamiesi apie maistą, autoriai į šią knygą sudėjo pasakojimus apie litvakų virtuvę, autentiškus Rivos šeimos receptus ir Vyliaus, patyrusio šefo ir kulinarinių knygų bei laidų autoriaus, interpretacijas šiuolaikinės Izraelio virtuvės tema.
Savo atmintyje Riva išsaugojo per septyniasdešimt iš kartos į kartą perduodamų litvakiškų patiekalų ir iki šiol juos ruošia tik taip, kaip tai darė jos mama ir močiutė. Vieni jų – chala, homentašai – yra bendro žydų kulinarinio paveldo dalis. Kiti – išskirtinai litvakiški, gaminti ir tebegaminami Lietuvos žydų ar, kaip beigeliai, mėgstami visame pasaulyje.
Nenuostabu, jog dalį valgių atpažins ar net bus ragavę ne tik žydų kilmės skaitytojai. Juk Lietuvoje nuo seno gyvenusių tautų gastronominės tradicijos glaudžiai susipynusios. Tačiau kiekvienas iš šių patiekalų – savitas, toks, koks buvo gaminamas Rivos šeimoje. Ar žydiški balandėliai tokie pat skanūs kaip lietuviški? Kuo ypatingi litvakiški šaltibarščiai? Kaip išgauti nepamirštamą saldžiarūgštį žydiškos silkės skonį? Kodėl Rivos raugti agurkai neįtikėtinai traškūs, o bruknių uogienė verdama su kriaušėmis?
„Baleboste“ patiks vertinantiems maistą „kaip pas mamą“ ir bus puiki dovana besidomintiems kulinarinėmis tradicijomis. Nostalgiją žadins ne tik vaikystėje ragauti patiekalai, bet ir nuotraukose atpažinta močiutės lėkštė ar tik svečiams dedami tėvų stalo įrankiai. Ši knyga – tarsi jauki viešnagė balebostės virtuvėje, kur visada kvepia gardžiu maistu ir pasakojamos įtraukiančios istorijos.
Puslapiai: 264
Formatas: 200 x 258 x 27 mm, kieti viršeliai
Chef the viking – mėsos ir ugnies profesionalai. Pas mus asortimente – pačių sausai brandinta, išpjaustyta jautiena, atkeliavusi iš lietuvių ūkininkų bei viskas, ko reikia gerai mėsai ruošti
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |