Bulviniai blynai su šonine
Dėl jos žmonės alpsta, užtenka užuosti kvapą, kad suprastum, kas tai per gėris. Atrodo, viskas paprasta, bet pora gerų ingredientų ir amo netenkama. Tai – kanapinė šoninė, kurią jau daugelis esat išbandę. Šįkart dalinuosi receptu, kuriame šoninė susitinka su traškiais bulviniais blynais. Viena gražiausių draugysčių, kokią esu matęs <3
4 porcijoms:
1 kg kanapinės šoninės
180 g varškės
pora šaukštų graikiško jogurto
kelios skiltelės česnako
1 kg bulvių
1 kiaušinis
1 svogūnas
šaukštas miltų
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Kaip gaminu:
1. Bulves sutarkuoju per stambią tarką, šiek tiek nusunkiu. Mušu kiaušinį, beriu miltus, druską, pipirus ir gerai išmaišau
2. Ant įkaitintos plokštumos dedu kepti šoninės gabalėlius ir šalia – blynus, prieš tai apšlakstau aliejumi. Su blynais viskas paprasta, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Su šonine irgi viskas labai paprasta – kepu, kol gražiai apskrunda, matuoju vidinę temperatūrą. Jei norisi greičiau, supjaustau gabalėliais ir tada kepu
3. Dubenyje varškę sumaišau su įspaustomis česnako skiltelėmis, graikišku jogurtu, druska ir pipirais
4. Blynus dedu į lėkštę, ant jų – varškės masės, šoninę – šalia