Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas | camembert sūrio |
1 vienetas | duonelės |
pagal poreikį | šaltai rūkytos šoninės (nebūtina) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Duonelėje išsipjaunamo sūrio dydžio skylę. Į ją dedame sūrį.
2. Likusią duonelės dalį įpjauname (per daug nespausdami ir nepjaudami iki galo), kvadratėliais. Duonai iškepus bus patogu imti po duonos gabalėlį ir skanauti su sūriu.
3. Ant grilio ar sausoje keptuvėje pasikepiname šoninę, kad būtų traški. Atvėsiname ir šiek tiek pasmulkintame.
4. Duonelę dedame į kepsninę (arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę) ir kepame, kol duonos viršus taps traškus, o sūris suminkštės ir vos vos paskrus.
5. Iškart tiekiame valgytojams.
6. Tiekdami pabarstome šonine, galima dar papuošti šviežiais žalumynais (pvz. mėtų lapeliais, petražolėmis, svogūnų laiškais).
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.