INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | faršo (naudojau jautienos) |
200 gramų | šaltai rūkytos šoninės (plonai supjaustytos) |
1 sauja | džiovintų slyvų |
1 pundelis | petražolių |
1 šaukštelis | džiovinti krapai |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Pusę džiovintų slyvų smulkiai supjaustyti.
2. Faršą labai gerai sumaišyti su džiovintomis slyvomis, džiovintais krapais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais. Galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių.
3. Pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, iškloti šoninės gabalėliais, dedant juos vieną šalia kito bei paliekant kraštus kepimo skardos išorėje, kad būtų galima užlenkti.
4. Į vidų dėti paruoštą faršą, standžiai paspaudžiant. Išdėlioti likusias slyvas. Ant viršaus dėti likusį faršą.
5. Užlenkti šoninės gabalėlių viršų, kad visas faršas būtų uždengtas šonine.
6. Kepti grilyje arba iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 80 – 90 minučių (iki šoninė bus gražiai apskrudusi, o vidus pilnai iškepęs).
7. Iškepusiam kepsniui leisti bent 15-20 min pastovėti ir sutvirtėti.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Faršą tinka pagardinti kepintais svogūnais, morkomis ar kitais mėgiamais priedais (pvz. galite įmaišyti tarkuoto sūrio, vietoje džiovintų slyvų dėti saulėje džiovintus pomidorus ar kaip tik sugalvosite).