Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
10 vienetų | kiaušinių | |
120 mililitrų | grietinėlės (arba grietinės) | |
100 gramų | kietojo sūrio | |
0.5 vieneto | cukinijų (jaunos) | |
1 sauja | vyšninių pomidorų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Kepimui: |
||
pagal poreikį | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Cukiniją supjaustykite 3 – 5 cm ilgio šiaudeliais. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
2. Keptuvėje (ji turėtų būti tinkama kepti orkaitėje arba griliuje) įkaitinkite aliejaus ir apkepinkite smulkintas daržoves.
3. Dubenyje kiaušinius gerai išplakite su grietinėle.
4. Kai daržovės bus apskrudusios, ant jų užpilkite kiaušinių plakinį. Viršų apibarstykite smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba griliuje) apie 12-15 minučių, kol frittatos viršus lengvai paruduos.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.