Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų | jautienos (naudojau papilvę, vadinama flank steak, bet tinka ir išpjova) | |
1 vienetas | cukinijų | |
1 vienetas | morkų | |
1 vienetas | paprikos | |
1 vienetas | aitriųjų pipirų | |
8 vienetai | smidrų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Glazūrai: |
||
100 mililitrų | jautienos sultinio | |
50 gramų | sviesto | |
50 mililitrų | balzaminio acto | |
2 vienetai | šalotinių svogūnų (arba 1 paprasto svogūno) | |
2 šaukštai | rudojo cukraus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Papriką, aitriąją papriką, cukiniją, morką supjaustyti plonomis juostelėmis.
2. Jautieną supjaustyti 5 cm pločio juostelėmis. Į jas įdėti po 1-2 juosteles kiekvienos daržovės, susukti į suktinuką ir persmeigti mediniu iešmeliu.
3. Glazūrą ruošti taip: keptuvėje ištirpinti sivestą, sudėti labai smulkiai pjaustytus svogūnus ir apkepinti iki svogūnai suminkštės ir šie tiek karamelizuosis. Sudėti cukrų, apkepinti. Supilti balzaminį actą, sultinį ir kaitinti, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.
4. Mėsos suktinukus aptepti glazūra. Kepkite grilyje. Kepimo viduryje dar kartą aptepti glazūra.
5. Jeigu neturite grilio, galite kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant orkaitės grotelių.
6. Patiekdami pabarstykite druska ir pipirais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia .
• Medinius iešmelius prieš gamindami 15-20 min pamirkykite vandenyje, kad kepant neimtų.