Greita duona ant žarijų su keptų daržovių užtepėle
Jei jau aš valgau vegetariškai, tai galima suprasti, kad verta kiekvieno kąsnio, pas mane be mėsos būna labai retai. Šį patiekalą esu gaminęs n kartų ir nebuvo nei vieno nusivylusio ragautojo. Pasigamina greitai ir užtenka paprasto laužo, tai gamtoj – pats tas. Tiks ir prie mėsos
Duonelei:
miltų
vandens
kepimo miltelių
alyvuogių aliejaus
druskos
Salsai:
1 pomidoro
1 cukinijos
1 galvutės česnako
1 baklažano
saujos petražolių
aliejaus
druskos
pipirų
Gaminimas:
1. Tiesiai ant degančio laužo kaitros metu česnaką, pomidorą, papriką, cukiniją, baklažaną ir palieku kepti, kol suminkštės
2. Užminkau tešlą: tikslių proporcijų neturiu, bet tešla turi išeiti tokio kietumo, kad neliptų prie rankų ir būtų galima minkyti. Beriu miltus, kepimo miltelius, druską, išmaišau. Pilu aliejaus, išmaišau. Ir po truputį pilu vandens, tiek, kad tešla būtų lengvai minkoma
3. Kai daržovės suminkštėja, jas išimu, nuvalau su žnyplėmis vietas, kurios padegę ir tada visas daržoves sukapoju ir dedu į dubenį, palieku, kad pravėstų
4. Iš duonos tešlos iškočioju arba rankomis suploju ploną blynelį ir metu tiesiai ant laužo kaitros, kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda
5. Į kapotas daržoves pilu aliejaus, beriu druskos, pipirų, dedu smulkiai kapotų petražolių ir gerai viską išmaišau
6. Duoneles apšlakstau alyvuogių aliejumi ir patiekiu su daržovių salsa