Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų | jautienos išpjovos | |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti grietine, žr. patarimus) | |
1 vienetas | svogūnų (didesnio) | |
70 gramų | pomidorų pastos (arba 100 g pomidorų padažo) | |
20 gramų | vorčesterio padažo (galima ir nedėti) | |
2 šaukšteliai | garstyčių | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Garnyrui: |
||
1 kilogramas | bulvių | |
100 mililitrų | pieno | |
100 gramų | sviesto | |
pagal skonį | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Svogūnus nulupu ir supjaustau griežinėliais.
- Keptuvėje ant šiek tiek sviesto (arba aliejaus) pakepinu svogūnus iki suminkštėja.
-
Jautieną supjaustau plonomis juostelėmis (pjaustau išilgai raumens skaidulų).
-
Į keptuvę su svogūnais dedu jautieną ir trumpai apkepinu.
-
Tada dedu pomidorų pastą, pilu vorčesterio padažą, grietinėlę ir patroškinu ant nedidelės ugnies apie 5-6 minutes. Pagal skonį pagardinu druska ir pipirais.
-
Befstrogeną aš mėgstu patiekti su bulvių koše, kurią ruošiu taip. Bulves išverdu. Pieną pašildau. Sviestą išlydau, kad pradėtų burbuliuoti ir šiek tiek padegtų (tas suteiks košei intensyvesnio skonio). Karštą pieną ir sviestą supilu ant karštų bulvių ir trintuve gerai sutrinu. Pagardinu druska.
Patarimai:
- Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia .
- Befstrogenui rinkitės kuo kokybiškesnę jautieną, nes nuo mėsos kokybės labai priklausys šio patiekalo skonis.
- Vietoje grietinėlės galite naudoti riebią grietinę. Jeigu su ja pagamintas padažas atrodys per tirštas, įpilkite truputį sultinio arba vandens.