Karštai rūkyta lašiša su apelsinais
Lašišos rūkymas daug kam gerai pažįstamas ir čia nėra kur daug išsiplėsti, bet noriu papasakoti apie Muurikka rūkyklėlę. Labai paprasta naudotis, mažai sveria, lengvai transportuojama, rūkyti galima dviem aukštais. Pagaminta iš nerūdijančio plieno ir kas labai svarbu – pavyks išrūkyti bet kokiomis oro sąlygomis. Gerą aromatą suteiks rūkymo drožlės, kurių skoniais galėsite žaisti į valias. Paprasta kaip 2×2, kai norisi greitai, gerai ir užtikrintai.
4 porcijoms:
1 kg lašišos file
pora šaukštų rudojo cukraus
apelsinas
pusė šaukšto saldžiosios paprikos
druska, pipirai
alksnio drožlės
Kaip gaminau:
1. Lašišą dėjau ant grotelių, įtryniau ruduoju cukrumi, saldžiąja paprika, druska, pipirais ir užspaudžiau apelsino sulčių
2. Rūkiau ant alksnio drožlių 45 minutes 140 laipsnių temperatūroje
Mažai darbo geram skoniui išgauti. Pasirodo, būna ir taip