Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas | anties | |
300 gramų | perlinių kruopų (išvirtų) | |
Marinatui: |
||
1 šlakelis | vandens | |
4 šaukštai | acto | |
2 šaukštai | cukraus | |
pagal poreikį | lauro lapų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Aptepimui: |
||
4 šaukštai | sojos padažo | |
1 šaukštas | medaus | |
1 vienetas | apelsinų | |
4 skiltelės | česnako | |
0.5 šaukštelio | cinamono |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Antį įdėkite į didelį dubenį. Užpilkite vandeniu, kad apsmemtų. Tada išimkite antį. Sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus. Gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
2. Antį užpilkite marinatui ir palikite pastovėti šaltai mažiausiai parą.
3. Antį dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintame griliuje arba orkaitėje 1,5 valandos.
4. Artėjant kepimo laiko pabaigai, dubenėlyje sumaišykite iš apelsino išspaustas sultis, medų, sojos padažą, cinamoną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles;
5. Šiuo mišiniu gausiai aptepkite antį ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.
6. Patiekite su perlinėmis kruopomis, apipiltomis padažu, nubėgusiu nuo anties.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.