Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų | šonkaulių |
pagal poreikį | barbekiu padažas (naudojau naminį) |
2 šaukštai | rūkytos paprikos miltelių |
1 šaukštas | rudojo cukraus |
0.5 šaukštelio | druskos |
0.5 šaukštelio | malta kava |
0.5 šaukštelio | maltų pankolio sėklų |
0.5 šaukštelio | džiovintas čiobrelis (malto) |
0.5 šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių |
0.5 šaukštelio | juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Sudedame visus prieskonius bei druską į dubenėlį ir gerai išmaišome.
2. Šonkauliams nulupame plėvelę. Gerai įtriname prieskonių mišiniu. Jeigu turime laiko, paliekame pasimarinuoti.
3. Šonkaulius kepame iki 125 C įkaitintame grilyje apie 90 minučių (būtinai kaulais į apačią). Jeigu neturite grilio, kepkite orkaitėje ant grotelių.
4. Tada šonkaulius vyniojame į foliją (jau guldome mėsa į apačia). Kepame dar apie 30 minučių.
5. Atvyniojame folijos viršų, šonkaulius aptepame padažu ir pakepame dar 5 minutes. Šį aptepimą-pakepimą kartojame 2-3 kartus.
6. Pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.