Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | lašišos faršas (arba smulkiai sukapotos lašišos) | |
1 sauja | riešutų (bet kokių mėgstamų) | |
1 vienetas | aitriosios paprikos | |
3 skiltelės | česnako | |
1 sauja | svogūnų laiškų | |
1 sauja | petražolių | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Padažui: |
||
800 gramų | konservuotų pomidorų savo sultyse | |
50 gramų | pomidorų pastos (galima nedėti) | |
3 skiltelės | česnako | |
1 vienetas | aitriosios paprikos (galima nedėti) | |
1 šaukštelis | cinamono | |
pagal skonį | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Čili pipirą, česnako skilteles, svogūnų laiškus, petražoles ir riešutus smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su lašišos faršu, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
2. Iš masės drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukuliukus. Juos apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje (arba ant griliaus), kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
3. Į didesnę keptuvę sudėti konservuotus pomidorus, smulkintą česnaką, pomidorų pastą, smulkintą čili pipirą bei cinamoną, pagal skonį pagardinti druska. Maišant kaitinti iki užvirs.
4. Užvirus patroškinti 5 minutes, tada sudėti lašišos kukulius ir patroškinti dar apie 15 minučių.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Prie kukuliukų aš patiekiau keptų bulvių, kurias ruošiau taip – bulves plonai supjausčiau, pabarsčiau druska, pipirais, trupučiu aliejaus. Kepiau griliuje, kol gražiai apskrudo iš abiejų pusių. Jeigu neturite griliaus, galima kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje.