Marinuotas Flank steak per 15 minučių
Ant laužo pas mane keliauja prieš pat kepimą pamarinuotas šlapiai brandintas Flank steak. Visiškai be reikalo ši steikinė dalis pas mus dar gerokai per mažai žinoma. Nors kas jau ragavo iš mūsų klientų, neduos sumeluoti, kad verta kiekvieno kąsnio. Flank steak slepiasi po jaučio šonkauliais, išsiskiria stambiomis ir ilgomis skaidulomis bei savo kaina 🙂 Šiam steikui reikės geros laužo kaitros, kelių ingredientų ir laisvo pusvalandžio gamybai.
Reikės:
1 flank steak
druskos dribsnių
stambių pipirų
salotų lapų
Marinatui:
šaukštas grūdėtų garstyčių
pora šaukštų vorčesterio
pora šaukštų sojos
šaukštas medaus
Gaminu:
– mėsą bent pora valandų prieš kepimą palieku kambario temperatūroje sušilti
– dubenyje ingredientus marinatui gerai sumaišau, į dubenį dedu flank steak ir su rankomis įtrinu marinatu
– dedu flank steak į groteles, suspaudžiu ir kepu ant tiesioginės kaitros iš abiejų pusių po 3 minutes, nuolatos laistydamas likusiu marinatu
– išimu, palieku pailsėti ir labai svarbu – pjaustau plonais gabalėliais skersai skaidulų
– patiekiu ant salotų lapų, pabarstau pipirais ir druskos dribsniais
Tinka valgyti tiek ką tik iškeptą, tiek jau pravėsusį. Tai kviečiu į lauką kepti ir dalintis rezultatais