Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kiaulienos mentės |
pagal skonį | prieskoniai kiaulienai (žr. patarimus) |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | barbekiu padažas (pirktinio arba pvz. šio naminio) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Kiaulienos mentę dosniai įtriname prieskoniais ir pagal skonį pagardiname druska.
2. Kepame iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba grilyje) apie valandą vienam kilogramui mėsos (pvz. jei mentė sveria 1.5 kg, kepkite 1.5 valandos).
3. Tada mentę vyniojame į foliją ir kepame dar apie valandą. Paliečiam, ar minkšta.
4. Traukiam iš orkaitės, išvyniojame ir, kol dar šilta, suplėšome.
5. Pagal skonį pagardiname bbq padažu ir išmaišome.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Prieskonius galite naudoti bet kokius savo mėgiamus. Aš asmeniškai mėgstu tokį prieskonių mišinį, kokį naudojau šonkauliukams šiame recepte . T.y. sumaišau 2 šaukštus rūkytos paprikos miltelių, 1 šaukštą rudojo cukraus ir po 0.5 šaukštelio druskos, maltos kavos, maltų pankolio sėklos, džiovinto čiobrelio, aitriosios paprikos miltelių ir juodųjų pipirų.