Smash burgeris pas mus dar nėra labai paplitęs, bet mano atrastas jau gana senokai ir labai pamiltas. Jis turi daugiau klampumo ir dedant smash (lietuviškai gal būtų suplotą) paplotėlį, gerokai patogiau valgyti. Niekas nekrenta per šonus, patogiau valgyti, man čia mėsainiams labai svarbu. Dalinuosi neklasikiniu mėsainio receptu, vietoj jautienos šįkart keliauja smash mūsų gaminta Chorizo dešra. Visa kita – recepto eigoj. Jei pritrūks idėjų, tai turėkit mintį ir tokį variantą.
4 mėsainių bandelės
4 Chorizo dešrelės
300g šalto rūkymo šoninės
100g svogūno
8 lapeliai sūrio
40g rudojo cukraus
60ml balzaminio acto
Mėgstamo majonezinio padažo
Mėgstamų marinuotų daržovių
Kaip gaminu:
Iš dešrelių išimu įdarą ir iš jo suformuoju paplotėlius, juos paploju, kad būtų ploni. Šoninę ir svogūną supjaustau kubeliais, į įkaitintą keptuvę dedu šoninę ir ją apskrudinu. Nupilu riebalus išsiskyrusius ir sudedu svogūnus, apkepinu. Beriu cukrų, supilu actą ir kaitinu vis pamaišydamas, kol svogūnai sutirštės, konsistencija bus link džemo. Ant grilio tiesioginės kaitros arba keptuvėje iškepu paplotėlius (apkepus vieną pusę ir apvertus, uždedu po du lapelius sūrio, kad išsilydytų) apkrudinu bandeles. Ant apatinės dalies dedu svogūnų su šonine, dedu paplotėlį ir ant viršutinės bandelės užtepu majonezinio padažo. Pasaka.