Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų | jautienos išpjovos |
40 gramų | sviesto |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
200 gramų | brokolių |
3 vienetai | morkų |
2 šakelės | vyšninių pomidorų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Geriausia rinktis didesnį išpjovos gabalą, kepsniai bus sultingesni. Mėsą iš šaldytuvo išimti porą valandų prieš kepant, kad ji nebūtų šalta. Jei mėsa supakuota sandariai – neišpakuokite, nes mėsa apdžius.
- Mėsą supjaustyti 2 – 3 centimetrų storio kepsniais.
-
Keptuvę gerai įkaitinti ir ištirpinti sviestą. Keptuvė turėtų būti pakankamai didelė, kad kepsniai nebūtų pernelyg arti, kitaip mėsa ne keps, o troškinsis savo sultyse. Galima kepti ir po vieną kepsnį vienu metu.
-
Į keptuvę dėti mėsą. Vidutinio lygio iškepimui (su krauju) mėsą iš kiekvienos pusės kepti maždaug po 1.5 minutės. Jei norite labiau iškepusios mėsos, kepsnius kepkite ilgiau – palietus (truputį paspaudus) pirštu jausite, kaip mėsa kietėja. Kepant viršų vis palaistykite karštu sviestu iš keptuvės.
-
Iškepusius kepsnius pagardinkite druska ir pipirais.
-
Garnyrui grilyje arba orkaitėje su grilio funkcija pakepti daržoves, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska ir pipirais.
Patarimai:
- Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
- Skysčio iš keptuvės, susidariusio kepant steikus, neišpilti. Iš jo galima paruošti puikų padažą.
- Daugiau patarimų, kaip išsirinkti mėsą ir ją ruošti galima rasti laidoje.