Neslėpkit, dešreles myli visi, aš tikrai tarp jų, bet žiūriu, kad būtų kokybiškos, natūralios. Kas ragavo mūsų gamintų sausai brandintų jautienos dešrelių su raudonėliu – patvirtins, kad jos būtent tokios. Mes malam ne atliekas, o gerai pabrendusį kumpį ir dedam mažai prieskonių, tad myli jas ir vaikai. Šiaip dažniausiai jas kapoju vienas su geru padažu, bet šiandien duodu receptą į eterį pusryčiams. Ir išduosiu paslaptį mažą, greitai turėsim ir brandintos jautienos pieniškų dešrelių.
2 žmonėms:
6 dešrelės
1 saldžioji paprika
skardinė konservuotų pupelių
skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse
nedidelis svogūnas
šaukštas cukraus
100 g fetos sūrio
4 kiaušiniai
pora šaukštų balzaminio acto
pora šaukštų Vorčesterio
šaukštas tabasko ar kito aštraus padažo
pora šaukštų aliejaus
žalumynų sauja
druska ir pipirai
Kaip gaminu:
Ant netiesioginės grilio kaitros (arba keptuvėje), kokia 180 laipsnių apkepinu dešreles po 5 min. iš abiejų pusių ir nuimu. Keptuvėje įkaitinu porą šaukštų aliejaus, jame apkepinu smulkiai pjaustytą svogūną ir papriką. Supilu pomidorus, nupiltas pupeles, visus prieskonius, padažus ir kelias minutes patroškinu. Sudedu dešreles ir panardinu padaže. Ant viršaus mušu kiaušinius, beriu druskos, pipirų, uždengiu ir troškinu, kol sutvirtėja kiaušinio baltymas. patiekiu apibarstant fetos sūriu ir žalumynais, dar galima čili pjaustyto uždėt ir šalia skrudintos duonos.