Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | kiaulienos sprandinės | |
1 kilogramas | svogūnų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Patiekiant: |
||
300 gramų | rausvųjų svogūnų | |
1 vienetas | granatų | |
50 mililitrų | granatų padažo | |
pagal poreikį | tortilijų (ar lavašo) | |
1 pundelis | petražolių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, suberti į didelį dubenį.
2. Rankomis kuo stipriau trinti svogūnus, kol pradės išsiskyrinėti sultys.
3. Tada sudėti pjaustytą kiaulienos sprandinę, pipirus, druską. Rankomis kuo stipriau įtrinti mėsą.
4. Jei yra galimybė, palikti kambario temperatūroje pastovėti bent porą valandų, kad pasimarinuotų (taip mėsa bus minkštesnė). Jei gaminama iš vakaro, dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
5. Prieš kepant šašlykus, nuo kiaulienos gabalėlių nuimti kiek įmanoma daugiau prilipusių svogūnų (kad kepant neskrustų).
6. Gabalėlius sumauti ant iešmų ir kepti ant tiesioginės kaitros, nuolat vartant, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
7. Kol šašlykai kepa, pasiruošti rausvuosius svogūnus: juos nulupti, supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, užpilti granatų padažu ir gerai išmaišyti.
8. Tortilijas pakaitinti ant ugnies po minutę iš abiejų pusių, kol apskrus
9. Į lėkštę dėti tortiliją, ant jos – marinuotų svogūnų bei šašlykų gabalėlius. Apibarstyti granatų sėklomis bei smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia .