Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų | bulvių (virtų) | |
200 gramų | silkių filė (naudojome Viči silkę be aliejaus) | |
150 gramų | miltų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
pagal poreikį | džiūvėsėlių (apvoliojimui) | |
pagal poreikį | aliejaus (kepimui) | |
Padažui: |
||
100 mililitrų | grietinėlės | |
3 vienetai | svogūnų (labai smulkiai pjaustytų) | |
3 skiltelės | česnako (labai smulkiai pjaustytų) | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Virtas bulves sutrinti iki vientisos masės.
2. Silkę kuo smulkiau supjaustyti ir sumaišyti su trintomis bulvėmis bei miltais. Tešlą pagardinti druska ir pipirais, gerai išmaišyti.
3. Iš masės formuoti blynelius. Kiekvieną blynelį apvolioti džiūvėsėliuose.
4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame kepti blynelius, apkepant iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Padažui svogūną labai smulkiai supjaustyti, česnaką – kuo smulkiau sukapoti.
6. Keptuvėje ant aliejaus apkepinti svogūnus ir česnakus, kol gana gerai sukeps. Pilti grietinėlę, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
7. Blynelius patiekti su padažu.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Šiuos blynelius tinka kepti ir orkaitėje – kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (jeigu norite traškesnių, įjunkite orkaitės vėjelio funkciją).