Gerus kukulius myli visi, gerai apskrudusias bulves myli visi, sūrį myli visi. Bent jau aš tai tikrai. Užtenka pilnai kelių ingredientų, tik svarbu, kad būtų kokybiški produktai, ypač sausai brandinta jautiena, nes ji šiame patiekale yra pagrindinė žvaigždė, grojanti pirmu smuiku. Ir šiaip, šis patiekalas tokiems orams kaip dabar yra pats tas, plius pilna burna valgys ir vaikai, tai išsisaugokit. 🙂
500g sausai brandintos smulkintos jautienos
100g batono
100ml pieno
2 kiaušinių
50g svogūno
4 skiltelių česnako
Drusos, pipirų pagal skonį
400g bulvių
Mėgstamo sūrio, geriausia, gerai besilydančio, pavyzdžiui Cheddar
Žalumynų patiekimui
Kaip gaminu:
Batoną, kiaušinius, pieną, svogūną ir česnakų skilteles sumalu į vientisą masę, aš pats naudoju blenderį. Viską gerai permaišau su smulkinta jautiena ir dedu prieskonių, išmaišau. Formuoju nedidelius kukulius.
Bulves nulupu, apverdu 5 min, pasūdytame vandenyje ir tada ant sviesto gerai apkepinu, kol bus traškios.
Kukulius dedu kepti ant grilio grotelių. Grilis – su deflektoriumi, netiesioginėje kaitroje, įkaitintas iki 180 laipsnių, kepu kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
Į kepimo indą dedu bulves, ant viršaus užtarkuoju sūrio, dedu apkeptus kukulius ir užtarkuoju dar sūrio (nebūna jo per daug niekada). Dedu atgal į grilį toje pačioje temperatūroje ir kepu, kol sūris visiškai išsilydo ir apskrunda. Patiekiu su smulkintais žalumynais ir mėgstamu padažu, puikiai tinka mūsų BBQ padažas.