Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų | bulvių (virtų) | |
100 gramų | sviesto | |
100 gramų | miltų (apytikriai) | |
1 vienetas | kiaušinių | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų | |
Viršui: |
||
400 gramų | faršo | |
400 gramų | konservuotų pomidorų (1 skardinės) | |
150 gramų | sūrio | |
1 vienetas | svogūnų | |
3 skiltelės | česnako | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų | |
šiek tiek | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1. Virtas bulves sumalti mėsmale arba gerai sutrinti grūstuve. Įmušti kiaušinį, išmaišyti.
2. Berti miltus, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir išminkyti. Miltų reikėtų dėti tiek, jog masė būtų formuojama – ne lipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
3. Tešlą padalinti į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis “suvolioti” dešrą. Ją supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
4. Keptuvėje įkaitinti sviesto ir kepti švilpikus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
5. Faršą paskaninti druska, pipirais (galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių) ir iš jo suformuoti nedidelius kamuoliukus. Juos iškepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, gražiai apkepant iš visų pusių. Atidėti į šalį.
6. Keptuvėje ant aliejaus apkepinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną iki suminkštės. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir dar pakepinti apie pusę minutės. Supilti konservuotus pomidorus, patroškinti, kad nugaruotų skysčio ir padažas sutirštėtų. Padažą nuimti nuo ugnies ir į jį įmaišyti faršo kamuoliukus.
7. Mėsos padažą krėsti į kepimui tinkamą indą. Ant viršaus berti švilpikus, gausiai užtarkuoti sūrio.
8. Kepti griliuje arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sūris visiškai išsilydys
9. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Bulves švilpikams geriausia virkite su lupena ir nulupkite prieš ruošdami švilpikus. Taip verdant bulvėse išlieka daugiausiai krakmolo.