Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas | moliūgų (didelio) |
600 gramų | vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo) |
400 mililitrų | grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė) |
200 gramų | kreminio sūrio (naudojome ožkos) |
2 vienetai | svogūnų |
1 vienetas | baklažanų (arba 1 cukinijos) |
1 skiltelė | česnako (didesnė arba 2 mažesnės) |
50 gramų | sviesto |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
pagal skonį | prieskoninių žolelių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Vištieną įtrinti druska bei pipirais (galima dar paskaninti mėgiamais prieskoniais).
2. Vištieną iškepti (mes kepėme ant įkaitinto griliaus, bet galima ir tiesigo keptuvėje). Iškepusią mėsą pasmulkinti.
3. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės.
4. Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepinti griliuje arba keptuvėje ant didesnės kaitros iki gražiai apskrus iš abiejų pusių.
5. Moliūgo viršų gražiai nupjauti, atsidėti (mums jos dar reikės). Moliūgo vidų atsargiai išskaptuoti.
6. Vištieną ir kepintas daržoves sudėti į moliūgo vidų, užpilti grietinėle, lengvai išmaišyti.
7. Ant viršaus uždėti gausiai kreminio sūrio.
8. Uždengti moliūgą nupjauta dalimi.
9. Kepti griliuje arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol moliūgas suminkštės (tikslus laikas priklausys nuo moliūgo dydžio).
10. Patiekiant papuošti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Kreminį sūrį galite naudoti bet kokį mėgiamą, bet ožkos sūris suteikia labai gero poskonio. Vietoje kreminio sūrio tinka ir tepamas lydytas sūrelis.
• Daržoves troškiniui galite naudoti pačias įvairiausias – vietoje baklažano tinka cukinija, galite papildomai įdėti paprikos, morkos ar ko tik sugalvosite.