Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 500 gramų | vištų širdelių |
| 50 mililitrų | aliejaus |
| 8 skiltelės | česnako |
| pagal skonį | druskos |
| pagal skonį | pipirų |
| 300 gramų | bulvių (mažų) |
| 60 gramų | sviesto |
| pagal skonį | druskos |
| pagal skonį | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Pirmiausia užmarinuojame širdeles: į dubenį dedame širdeles, beriame pasmulkintą (arba išspaustą) česnaką, aliejų, druską bei pipirus. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve bent porą valandų (dar geriau – per naktį).
2. Bulvytes išverdame su lupena. Pravėsusias truputį patraiškome rankomis.
3. Širdeles mauname ant ilgų medinių pagaliukų arba metalinių iešmelių (jei naudosite medinius pagaliukus, prieš tai bent 20-30 min pamirkykite vandenyje, kad kepant nesudegtų).
4. Širdelių iešmelius kepame grilyje arba ant grotelių orkaitėje (įkaitintoje iki 180 laipsnių). Kepame apie 15-20 minučių.
5. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame patraiškytas bulvytes. Jas apkepiname, kol apskrus ir taps traškios. Pagardiname druska ir pipirais.
6. Patiekdami į lėkštes dedame bulvytes ir širdelių iešmelius. Šalia dar galite papjaustyti marinuotų ar raugintų agurkų ir papuošti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.

