1 įrenginys – pusryčių asorti visiems
Apie kepimo įrenginį Remundi jau pasakojau, bet negaliu atsidžiaugti, kaip jis man patinka 🙂 Ne tik stilingas, bet ir praktiškas: vienu metu galiu kepti daug skirtingų dalykų skirtingiems valgančiųjų poreikiams🥐 Paruošiau platų pusryčių meniu, kad tiktų ir patiktų visiems. Kepu viską vienu metu, surašysiu eigą atskirai, kad būtų aiškiau
4 asmenims reikės:
10 kiaušinių
4 dešrelių CHORIZO
2 didelių pomidorų
8 juostelių kiaulienos šoninės
skardinė baltųjų konservuotų pupelių
100 g BBQ padažo
Keptiems kruasanams:
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
4 kruasanų
French toast:
1 duonos Ciabatta
300 ml pieno
3 kiaušinių
3 šaukštų rudojo cukraus
šaukštelio malto cinamono
Gaminimas:
1. Ant įkaitinto paviršiaus dedu kepti chorizo, pusiau perpjautus pomidorus ir kepu, kol gražiai apskrunda, tada šalia mušu kiaušinius ir dedu šoninės riekeles. Kepu, kol kiaušinio baltymas sutvirtėja, šoninė apskrunda. Įsikaitinu keptuvę, į ją pilu pupeles be skysčio, pilu BBQ padažą ir užverdu
2. Kruasanus pjaunu pusiau, į vidų pritrupinu sūrio, suvožiu ir dedu kepti, prispaudžiu sunkia keptuve ir kepu, kol sūris išsilydo
3. Duoną supjaustau storomis riekėmis, dubenyje kiaušinius išplaku su pienu ir šaukštu cukraus. Dedu duonos riekes ir gerai išmirkau pieno plakinyje. Dedu kepti ant įkaitinto paviršiaus ir kepu, kol apskrunda, apibarstau likusiu cukrumi ir palieku, kad jis ištirptų ir karamelizuotųsi.