Ant laužo kepta dorada
Prisipažinsiu, žuvis niekada nebuvo geriausia mano draugė virtuvėje, iki kol prieš daugiau nei metus laiko neparagavau paruoštos ant grilio Dorados Portugalijoje Mane sužavėjo ir aš įsimylėjau. Nuo to laiko Portugalija man asocijuojasi būtent su geros žuvies patiekalais. Esmių esmė pagal mane žuviai – kiek įmanoma šviežiau ir laužo aromatas. Viskas
Ant laužo kepta dorada
2 porcijoms reikės:
2 dorados
1 citrinos
druskos dribsnių
pipirų
500 g bulvių
ypač tyro alyvuogių aliejaus
nedidelio žiedinio kopūsto
2 pomidorų
Gaminimas:
1. Bulves supjaustau plonais griežinėliais, apibarstau druska, pipirais
2. Žiedinį kopūstą supjaustau nedideliais gabalėliais
3. Į dorados vidų dedu citrinos riekelių, išorę įtrinu druska ir pipirais
4. Dedu žuvis į groteles, suspaudžiu ir kepu ant tiesioginės kaitros apie 20 minučių, kartais pavartydamas
5. Kol žuvis kepa, ant laužo įsikaitinu keptuvę, joje aliejaus ir dedu kepti bulves bei žiedinį kopūstą, kepu, kol bulvės suminkštėja ir žiedinis kopūstas gražiai apskrunda
6. Žuvį dedu į lėkštę ar keptuvę, apipilu gausiai citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, šalia dedu bulves, žiedinį kopūstą ir pjaustytą pomidorą.
Viskas. Portugalija per pusvalandį namuose