Steikai, paruošti klasikiniu būdu, kartais pabosta ir man. Norisi juos pakelti į kitą lygį arba tiesiog sugalvoti ką nors naujo. Nemažai tokių receptų – mano BBQ knygoje ANT UGNIES. Į ją sugulė beveik 100 skirtingų receptų ir ilgametė mano patirtis. Knygą galima įsigyti čia: Knyga ANT UGNIES su dedikacija. O aš dalinuosi paprastą, bet įdomesnį receptą su steiku, kuriame groja 30 d. sausai brandintas antrekotas, česnakinės bulvės ir obuolys.
4 asmenims reikės:
800 g sausai brandinto jautienos antrekoto
8 nedidelių šviežių bulvių
2 šaukštų sviesto
3 skiltelių česnako
3 šakelių peletrūnų arba čiobrelių
stambiai grūstų juodųjų pipirų
4 nedidelių obuolių
Kaip gaminu: grilį įsikaitinu iki tiesioginės kaitros. Nuplautas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir pasūdau. Puodą statau ant grotelių ir kai vanduo užverda, paverdu dar 10 min. Nusunkiu, supjaustau storais griežinėliais ir atgal į puodą. Ant bulvių dedu sviestą, smulkintas česnako skilteles, čiobrelių lapelius, beriu druskos, pipirų ir gerai išmaišau, kol sviestas išsilydo. Antrekotą supjaustau maždaug dviejų pirštų storio kubeliais, įtrinu druska ir pipirais. Obuolius pjaunu pusiau, išpjaunu sėklas ir gabalėlius supjaustau stambiai. Ant medinių iešmelių, prieš tai išmirkytų vandenyje, veriu antrekotą, bulves ir obuolį. Nuolat vartydamas iešmelius kepu ant grotelių 3 min.