Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai: | ||
250 gramų | varškės 9% | |
250 gramų | miltų | |
200 gramų | cukraus (naudojome Dansukker) | |
3 vienetai | kiaušinių (didesnių) | |
120 gramų | sviesto | |
1.5 šaukštelio | kepimo miltelių | |
Viršui: |
||
8 vienetai | obuolių | |
150 gramų | cukraus (naudojome Dansukker nerafinuotą cukranendrių) | |
100 gramų | sviesto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1. Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti perpus, išimti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti stambiomis skiltelėmis.
2. Keptuvėje kaitinti cukrų ant nedidelės ugnies, kol ištirps iki karamelės. Dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Tuomet sudėti obuolius ir nevartant pakaitinti kelias minutes. Obuolius apversti ir kaitinti toliau, kol nugaruos iš obuolių išsiskyręs skystis ir obuoliai suminkštės. Obuolius su visa karamele paskleisti kepimo formoje (naudojome 24 cm skersmens).
3. Tešlai varškę pertrinti per sietelį arba elektriniu trintuvu, kad būtų vientisesnės konsistencijos.
4. Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai ištrinti šakute arba išplakti mikseriu su cukrumi. Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno (maišyti jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
5. Dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa. Tešla turėtų būti tirštoka.
6. Tešlą paskleisti ant karamelizuotų obuolių.
7. Pyragą kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min (iki įkišus medinį pagaliuką į pyrago vidurį jis bus neapsivėlęs tešla). Ištraukus pyragą iš orkaitės, leisti jam atvėsti ir sutvirtėti.
8. Pyragui pravėsus, apversti ir išimti iš formos. Pjaustyti ir skanauti!
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.