Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai | tortilijų (didelių, naudojome Santa Maria Tortilla Original) |
700 gramų | jautienos faršo (arba kitokio mėgstamo) |
150 gramų | sūrio |
1 vienetas | saldžiosios paprikos |
100 mililitrų | grietinėlės (arba grietinės) |
100 gramų | vyšninių pomidorų |
100 gramų | konservuotų kukurūzų |
100 gramų | tortilijų traškučių (naudojome Santa Maria) |
30 gramų | prieskonių (naudojome Santa Maria Taco Spice Mix) |
1 šaukštas | sviesto (arba aliejaus) |
šiek tiek | salsa padažo (naudojome Santa Maria Chunky Salsa) |
1 sauja | kalendros |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Apvalią kepimo formą (tinka 24 arba 26 cm skersmens) išklokite tortilijomis.
2. Ant sviesto arba aliejaus, maišydami, pakepinkite maltą mėsą, kol nugaruos skystis. Suberkite prieskonius ir maišydami dar truputį pakepkite.
3. Ant tortilijų pagrindo sukrėskite apkeptą faršą. Jo viršų apšlakstykite grietinėle.
4. Ant faršo išdėliokite kubeliais pjaustytą papriką, užberkite konservuotus kukurūzus, aptepkite salsa padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus užberkite tortilijų traškučių ir išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
5. Pyragą kepkite pyragą griliuje arba iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (kol sūris išsilydys, o tortilijos gražiai paruduos).
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.