Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | žuvies filė (naudojau šamo, bet tinka ir kita balta žuvis) | |
100 gramų | sviesto | |
50 gramų | teriyaki padažo | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Garnyrui: |
||
1 pundelis | smidrų (arba nedidelio brokolio) | |
3 vienetai | pomidorų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Gerai įkatintoje keptuvėje ištirpinti sviestą. Dėti žuvies file ir kepti, kol švelniai apskrus.
2. Aptepti teriyaki padažu ir pakepti dar kelias minutes.
3. Iškepus pabarstyti druska ir pipirais.
4. Garnyrui aš paruošiau keptų daržovių, kurias ruošiau taip – pomidorus perpjpoviau pusiau ir kepiau griliuje ant tiesioginės ugnies, kol gražiai apskrudo. Smidrus apšlaksčiau aliejumi ir taip pat kepiau griliuje. Baigiant kepti daržoves pagardinau druska, pipirais. Jeigu griliaus neturite, galima kepti ant grilio keptuvės arba iki maksimalios temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
5. Prie keptos žuvies aš patiekiau šį balto vyno padažą.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.