Brisketas su Coleslaw salotomis
Ruošdamas brisketą, kartais pagalvoju, kad galėčiau būti geras medžiotojas, jį kepant, o poto pjaustant, bėgančios sultys kažkokį instinktą pažadina. Atrodo, kad be mėsos gyventi negalėčiau, matant tokį vaizdą, jau nekalbant apie skonį. Daug kas brisketą gaminti bijo, bet realiai viskas labai paprasta, reikia trijų produktų ir susiplanuoti laiką. Tik tiek. Tai papasakosiu, kaip sužadinti tuos instinktus, kai daugiau nieko nesinori, tik gero mėsos šmoto.
4 porcijoms:
jaučio krūtininė
druska
pipirai
pusė nedidelio paprasto kopūsto
pusė nedidelio mėlynojo kopūsto
1 morkos
4 – 6 šaukštų majonezo
obuolių acto pagal skonį
šaukšto cukraus
krienų pagal skonį
Kaip gaminu:
1. Brisketą įtrinti druska ir pipirais (druskos ir pipirų 50/50), ofsetinį grilį įsikaitinu iki 100-120 laipsnių, dedu ant grotelių birsketą ir kepu apie 5 valandas (iki 74 laipsnių vidinės temperatūros)
2. Įvynioju į foliją ir kepu iki 94 laipsnių vidinės temperatūros ir išėmęs palieku pasiilsėti
3. Kol mėsa ilsisi, pasiruošiu Coleslaw salotas: į dubenį plonai supjaustau kopūstus, sutarkuoju šiaudeliais morkas, dedu majonezą, pilu actą, beriu cukrų, dedu krienus, druską, pipirus ir viską rankomis gerai išmasažuoju