Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų | bulvių | |
2 vienetai | kopūstų lapai | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų | |
Padažui: |
||
200 gramų | grietinės | |
4 griežinėliai | kiaulienos šoninės | |
1 vienetas | svogūnų (nedidelio) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Grilių įkaitinti iki 220 C laipsnių. Jei neturite griliaus – iki 220 C laipsnių įkaitinti orkaitę.
2. Visas bulves nuskusti. Vieną trečdalį bulvių išvirti.
3. Likusias nevirtas bulves smulkiai sutarkuoti (kaip kugeliui). Jeigu turite grilių, prieš tarkuodami bulves galite pirmiausiai apdeginti ant anglių, nulupti žievę ir tik tada tarkuoti – bandos bus dar minkštesnės ir turės “dūmo” poskonį.
4. Išvirusias bulves gerai sugrūsti ir įmaišyti į tarkius. Pagal skonį berti druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišyti (galima ir rankomis).
5. Nuo kopūsto nuimti du didelius lapus (jie turėtų būti nesuplyšę, gražiai įdubę kaip dubenėlis).
6. Ant kopūstų lapų pilti tarkius (svarbu neperpilti).
7. Atsargiai perkelti ant griliuje ar orkaitėje įkaitinto picos akmens (jeigu neturite akmens, perkelkite ant įkaitintos kepimo skardos).
8. Kepti apie 45 miutes arba kol bandos gražiai paruduos.
9. Kai iki bandų iškepimo liks 10-15 minučių, pasiruošti padažą – smulkiai supjaustytą svogūną ir šoninę pakepinti įkaitintoje keptuvėje (geriausia špižinėje). Kai svogūnai suminkštės, pilti grietinę. Pagal skonį pagardinti druską bei pipirais. Ant nedidelės ugnies patroškinti dar 3-5 minutes.
10. Iškeptas bandas perkelti į lėkštę ir patiekti su padažu. Mes dar jas pagardinome traškia šonine (kaip ją paruošti, žr. patarimus) ir pabarstėme sulkintais krapais bei svogūnų laiškais.
Patarimai:
• Šias bandas labai tinka pateikti su traškia šonine. Ją paruošite labai paprastai – šaukštą pomidorų pastos sumaišykite su šaukštu rudojo cukraus ir šiuo mišiniu įtrinkite 4 šoninės riekeles. Dėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus ir sutraškės.