Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai | dešrelių | |
150 mililitrų | pieno | |
100 gramų | kukurūzų miltų | |
80 gramų | kvietinių miltų | |
20 gramų | cukraus | |
1 vienetas | kiaušinių | |
0.5 šaukšto | aliejaus | |
0.5 šaukšto | kepimo miltelių | |
0.5 šaukšto | medaus | |
1 žiupsnelis | druskos | |
Kepimui: |
||
1 litras | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1. Kukurūzų miltus sumaišyti su kvietiniais miltais, cukrumi, kepimo milteliais bei druska.
2. Supilti medų, pieną, aliejų, įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti.
3. Į šlapią mišinį pamažu, vis maišant supilti sausą mišinį. Gerai išmaišyti, kad masė būtų vientisa.
4. Tešlą pilti į stiklinę beveik iki pat jos viršaus.
5. Puode (arba gruzdintuvėje) įkaitinti aliejų. Jo turėtų būti tiek, kad apsemtų kepamus corn dogs.
6. Į dešrelės galą smeigti pagaliuką, merkti dešrelę į tešlą iki viršaus. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
7. Corn dogs tradiciškai patiekiami su pomidorų padažu bei garstyčiomis, bet galite rinktis ir kitus savo mėgiamus padažus.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.