Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų | vaisių (tinka įvairūs mėgstami) |
100 gramų | sūrio su melsvuoju pelėsiu |
1 saujelė | riešutų |
šiek tiek | sirupo (mėgstamo) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1. Vaisius pjaukite pusiau ir apkepkite ant grilio arba grilio keptuvės iki suminkštės (bet dar bus tvirti, laikantys formą). Jeigu neturite grilio keptuvės, galite kepti ir paprastoje sunkesnėje keptuvėje (pvz. ketaus) arba iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Suminkštėjusius vaisius supjaustykite šiek tiek smulkiau ir išdėliokite į lėkštes.
3. Ant karštų vaisių užtrupinkite pelėsinį sūrį.
4. Apšlakstykite mėgstamu sirupu (tinka bet kuris mėgiamas ar turimas – pvz. Vyšnių sirupas, klevų sirupas ar net tirštas balzaminis actas).
5. Apibarstykie smulkintais riešutais
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Gamindamį šį desertą TV laidoje mes naudojome kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir kitokie mėgiami tvirtesnės tekstūros vaisiai – obuoliai, slyvos, persimonai, ananasai ir kt.