Mėsainis arba burgeris – nemirštanti klasika, kurią mėgsta visi. Kai tik pradėjau kepti, mėsainiai pas mane buvo su galybe skirtingų ingredientų, bent keliais padažais, marinuotomis daržovėmis, salotomis, pomidorais, šonine, kiaušiniu ir t.t. Tačiau per ilgą laiką pastebėjau, kad pats skaniausias – vos iš kelių ingredientų, svarbu, kad jie būtų itin kokybiški. Norimas daržoves įpratau valgyti šalia mėsainio kaip garnyrą, taip daržovės neištyžta ir gerokai patogiau valgyti. Mano mylimiausio mėsainio receptas – iš BBQ knygos ANT UGNIES. Į ją sugulė beveik 100 skirtingų receptų. Knygą galima įsigyti čia: Knyga ANT UGNIES su dedikacija. O Jus kviečiu gaminti, nes patikėkit, šis mėsainis mano mylimiausias ne veltui. Beje, tiek BBQ padažo, tiek bandelių mėsainiams, tiek kastinio receptus, jei norėtųsi pasigaminti namuose, taip pat rasite knygoje.
Video pasakojimas čia:
2 asmenims reikės:
350g sausai brandintos smulkintos jautienos
100g sūrio, kuris greitai lydosi (pvz. čederio)
2 mėsainių bandelių (rekomenduoju Brioche)
4 šaukštų žemaitiško kastinio
4 šaukštų BBQ padažo
Kaip gaminu: Sūrį perpjaunu išilgai per pusę. Grilį įkaitinu iki 250 laipsnių. Jautienos paplotėlius pasidarau iš smulkintos jautienos arba imu jau paruoštus, dedu ant grotelių ir kepu pusantros minutės. Apverčiu, ant abiejų uždedu po gabalėlį sūrio ir kepu dar pusantros minutės. Šalia mėsos paplotėlių išdėlioju bandelių puseles pjūvio puse į apačią ir palaikau, kol apskrunda. Apatines bandelių puseles aptepu kastiniu, ant jų uždedu po keptą jautienos paplotėlį su sūriu. Užvožiu BBQ padažu apteptomis viršutinėmis bandelių puselėmis ir patiekiu su smulkiai supjaustytų agurkų, pomidorų ir svogūnų salotomis ar kitu mėgstamu garnyru