Vienas paprasčiausių patiekalų, kurį net mano vaikai valgo, aišku, jei gerai paruoštas. Tartarą pažįsta, manau, visi, tik ne visi drįsta paragauti, nes mėsa niekaip neapdorojama. Tačiau bijot nėra ko, svarbiausia, kad mėsa būtų kokybiška ir iš patikimų rankų. Turguje iš nepažįstamo gal nerekomenduočiau pirkti. Susiraskit savo mėsininką, kuris nusimano apie mėsą, juos ruošimą, brandinimą, teisingą išpjaustymą ir aišku higieną ir problemų jokių nekils. Išpjaustymas irgi labai svarbi dalis, kad neliktų gyslų, nekramtomų dalykų, jau apie mėsos minkštumą net nekalbu. Atsikratę baimių į savo racioną įtrauksit dar vieną kokybišką patiekalą, kuriam pastangų realiai nereikės. Koks jūsų santykis su tartaru? Mėgstat?
160g jautienos išpjovos
40ml alyvuogių aliejaus
40g karnišonų
20g šalotinio svogūno
Druskos, pipirų pagal skonį
Tabasco padažo pagal skonį
10ml degtinės arba samagono
Traškios duonos
Mėgstamų salotų lapų
Kaip gaminu:
Labai smulkiai sukapoju (jokiu būdu nemalu) mėsą, karnišonus ir svogūną. Dubenyje viską gerai išmaišau kartu su prieskoniais, padažu ir alkoholiu. Patiekiu ant traškios duonos kartu su salotų lapais