Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų | jautienos kulninė | |
3 vienetai | morkų | |
2 vienetai | svogūnų | |
100 gramų | pomidorų pastos | |
50 gramų | džiovintų slyvų | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Garnyrui: |
||
200 gramų | grikių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Jautieną supjaustome postambiais gabalėliais.
2. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais. Džiovintas slyvas perpjauname į kelias dalis.
3. Puode ant šiek tiek aliejaus apkepiname visas daržoves, kad gražiai apskrustų. Sudedame mėsą, maišydami apkepiname.
4. Sudedame džiovintas slyvas ir pomidorų pastą. Pagardiname druska, pipirais.
5. Viską paliekame troškintis uždengtame puode ant nedidelės ugnies bent valandą 40-50 minučių (jeigu troškinsite ilgiau, bus dar skaniau).
6. Kol mėsa troškinasi, išverdame grikius.
7. Paruoštą troškinį patiekiame su virtais grikiais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Troškindami karts nuo karto patikrinkite, ar puode netrūksta skysčio. Jeigu reikia, įpilkite šiek tiek vandens.