Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas | bulvių |
300 gramų | kiaulienos (maltos) |
2 vienetai | svogūnų |
1 vienetas | kiaušinių |
1 šaukštas | kvietinių miltų (arba krakmolo) |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | pipirų |
pagal poreikį | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje ant aliejaus (arba sviesto).
2. Pusę svogūnų atsidėkite. Į keptuvę su likusiais svogūnais dėkite maltą mėsą, berkite druskos, pipirų ir apkepinkite.
3. Bulves sutarkuokite, šiek tiek nusunkite (ne per smarkiai). Berkite druskos, pipirų, sukrėskite atsidėtus kepintus svogūnus, lengvai paplaktą kiaušinį ir šaukštą miltų. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite dosniai aliejaus. Dėkite bulvių masės. Ant jos paskleiskite kepinto mėsos įdaro. Ant viršaus dėkite dar bulvių masės, kad mėsa visiškai pasislėptų.
5. Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 5-7 minutes, kol blynas sutvirtės (tikslus laikas priklausys nuo blyno dydžio). Apverskite bei kepkite dar apie 5-7 minutes, kol apskrus.
6. Patiekite su grietine, galite dar pagardinti krapais ar kitais žalumynais.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Tradiciškai Kėdainių blynai kepami su „žaliu”, t.y. prieš tai neapkepintu faršu, tačiau aš asmeniškai labiau mėgstu jį pakepinti, o ir patys blynai taip iškepa greičiau.
• Laidoje aš blynus kepiau didelius, bet galite kepti ir tradicinio dydžio mažesnius blynelius. Mažesni iškeps šiek tiek greičiau.