Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai | portabello grybų |
140 gramų | sūrio su melsvuoju pelėsiu |
pagal poreikį | alyvuogių aliejaus |
1 saujelė | žalumynų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Grybus apipilame aliejumi (svarbu jo nepagailėti) ir dedame į kepsninę arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
2. Kepame, kol pamatome, kad iš grybo išsiskyrė sultys.
3. Tada ant kiekvieno grybo dedame sūrį ir dar pakepame, kol sūris išsilydo.
4. Pabarstome smulkintais žalumynais ir iškart skanaujame.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Labai svarbu, kad grybo sultys neišgaruotų ar neišsipiltų. Tada iškeptas portobello grybas bus sultingas ir skanus.