Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai: |
||
3 stiklinės | kvietinių miltų | |
1 stiklinė | vandens (verdančio) | |
5 šaukštai | aliejaus | |
1 žiupsnelis | druskos | |
Įdarui: |
||
500 gramų | kiaulienos (maltos) | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
Sultiniui: |
||
200 gramų | vištų kaklelių | |
2 vienetai | morkų | |
1 vienetas | salierų šaknų | |
2 vienetai | svogūnų | |
5 skiltelės | česnako | |
1 pundelis | kalendros (nebūtina) | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1. Pirmiausia pasiruošiame sultinį – visas daržoves, kurias reikia, nulupame, pasmulkiname ir dedame į puodą. Ten pat sudedame ant pakepintus vištos kakliukus ir kalendrą, beriame pagal skonį druskos ir pipirų. Užpilame vandeniu, kad viską apsemtų per 1-2 pirštus. Užviriname, o tada sumažiname ugnį ir verdame ant nedidelės ugnies apie valandą (galima ir ilgiau).
2. Kol verda sultinys, pasiruošiame koldūnus. Miltus persijojame, beriame žiupsnį druskos, pilame aliejų ir išmaišome. Supilame ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišome tešlą. Paliekame kelias minutes atvėsti, o tada išminkome.
3. Maltą kiaulieną sumaišome su druska ir pipirais. Galima dar pagardinti mėgiamais prieskoniais.
4. Tešlą plonai iškočiojame. Specialia koldūnų forma arba tiesiog stikline iš jos spaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame įdaro ir užspaudžiame kraštus.
5. Išvirusį sultinį perkošiame per sietelį, tada sudedame atgal vištos kakliukus ir užverdame.
6. Į verdantį sultinį dedame koldūnus ir verdame apie 5-7 minutes.