Noriu pakalbėt apie plėšytą jautieną. Kiek pastebėjau, daug kas tingi darytis patys namuose, nes laiko ir kantrybės tikrai reikia turėt. Bent 6 valandas, kad mėsa būtų tikrai kokybiška. Ypač šaltuoju metų laiku. Bet sėkmė nusišypsojo, nes komandoj turim žmonių, kurie su užsidegimu gali kepti nuo ryto iki vakaro. Tai pas save asortimente turim pusgaminį, jau iškeptą ant malkų ir anglių plėšytą jautieną, kurią reikės pasišildyti ant keptuvės su BBQ padažu ir viskas. Tuo pačiu keliu ir receptą, kuris pasigamins be pastangų ir bus geras užkandis šiaip vakarui ar vakarėliui su draugais savaitgaliui.
Nachos čipsų
300g plėšytos jautienos
Skardinė raudonų konservuotų pupelių
Skardinė baltų konservuotų pupelių
100g BBQ padažo
150g sūrio Cheddar
Kalendros patiekimui
Žaliosios citrinos patiekimui
Kaip gaminu:
Pupeles gerai perplaunu ir nuvarvinu. Įsikaitinu grilį ir ant grotelių dedu prikaistuvį, į jį dedu pupeles ir BBQ padažą, įpilu šiek tiek vandens, užverdu. Sudedu plėšytą jautieną ir gerai išmaišau. Išspaudžiu citrinos sultis ir įdedu smulkintos kalendros. Į gilesnį kepimo indą sluoksniuoju čipsus, pupelių ir jautienos troškinį bei tarkuotą Cheddar. Viršų gausiai apibarstau sūriu ir kepu grilyje su deflektoriumi 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydys ir apskrus. Pasaka.