Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
pagal poreikį | obuolių |
250 gramų | miltų |
200 gramų | kefyro |
100 gramų | varškės (geriau sausesnės) |
2 vienetai | kiaušinių |
3 šaukšteliai | cinamono |
pagal poreikį | aliejaus (kad apsemtų 10 cm puodo ar keptuvės) |
1 žiupsnelis | cukraus (arba pagal skonį) |
šiek tiek | cukraus pudros |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
2. Trynius sumaišyti su puse kefyro. Sudėti gerai pertrintą varškę, cukrų ir druską, išmaišyti.
3. Pakaitomis vis maišant pilti likusį kefyrą ir berti miltus. Gerai išmaišyti.
4. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.
5. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.
6. Obuolį supjaustyt plonomis riekelėmis. Išpjauti sėklas, padaryti didelę skylę, apibarstyti cinamonu.
7. Riekeles merkti į tešlą ir dėti kepti į aliejų.
8. Kepti, kol spurgos gražiai paruduos.
9. Patiekiant pabarstyti cukraus pudra, dar galima papuošti mėtų lapeliais ar mėgiama uogiene.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
• Gamindami šias spurgas obuolius rinkitės miltingesnius, ne per sultingus – spurgos bus standesnės ir puresnės.
• Spurgų tešlos saldumą drąsiai koreguokite pagal save. Jeigu tieksite su uogiene, galite papildomai tešlos net nesaldinti, o jeigu skanausite vienas – įdėti truputį cukraus ar kito mėgiamo saldumo (pvz. klevų sirupo ar medaus).