Autorius apie receptą:
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai | vištienos šlaunelių mėsos | |
30 gramų | prieskonių vištienai (naudojau Viking The Chef prieskonius su popkornais) | |
Padažui: |
||
200 gramų | majonezo | |
50 mililitrų | obuolių acto | |
2 šaukštai | krienų | |
1 vienetas | aitriosios paprikos | |
1 vienetas | citrinų | |
2 skiltelės | česnako (arba šaukštelio česnako miltelių) | |
Patiekiant: |
||
1 pakelis | tortilijų (naudojome Santa Maria Original) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1. Vištieną supjaustyti gabalėliais, įtrinti mėgiamais vištienos prieskoniais. Jeigu naudojamas prieskonių mišinys be druskos, pagardinti vištieną druska pagal skonį.
2. Sumauti vištieną ant iešmelių ir kepti grilyje, vis pavartant, kol gražiai apskrus ir bus iškepusi.
3. Kol kepa vištiena, pasiruošti padažą. Majonezą, obuolių actą, krienus, iš citrinos išspaustas sultis, išspaustas česnako skilteles ir smulkiai supjaustytą čili pipirą sudėti į prikaistuvį ir labai gerai išmaišyti. Kaitinti ant nedidelės ugnies, vis pamaišant iki padažas sutirštės.
4. Iškeptus šalyko iešmelius, patiekti apliejus karštu padažu.
5. Šašlykams patiekti vietoje lėkštės aš naudojau ant grilio paskrudintus tortilijų paplotėlius.
Patarimai:
• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia .