Kilo mintis, pabandžiau, išsikepiau ir negalėjau patikėti, kad mažiausiai 30 d. sausai brandintas kumpis, preciziškai išpjautas mano kolegų, gali būti tokio minkštumo ir gero skonio steikas. Tai – gerokai pigesnė steikinė dalis už visiems įprastas, bet minkštumu tikrai gali lygiuotis. Skonis – reikia tiesiog paragauti patiems, o kad būtų drąsiau, dalinuosi greito paruošimo receptu: kumpio (Eye Round) steikas su alaus ir sultinio padažu bei marinuotomis daržovėmis
Video receptas čia:
2 asmenims reikės:
- 2 vnt. sausai brandintos jautienos kumpio (Eye round) steikų
- šlakelio aliejaus kepimui
- 2 vnt. rausvųjų svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 100ml jautienos sultinio
- Šaukšto medaus
- 3 juodųjų pipirų
- 50ml šviesaus nealkoholinio alaus
- pusės aitriosios paprikos
- 200g marinuotų patisonų
- 200g marinuotų agurkėlių
- druskos dribsnių
- pipirų
Kaip gaminu : grilį įsikaitinu iki tiesioginės kaitros (viską galima ruošti ir paprastoje keptuvėje namuose) ir dedu ant grotelių keptuvę, į ją – pilu šlakelį aliejaus, dedu plonais pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai šiek tiek apkempa, dedu smulkintą česnaką. Porą minučių pakepinu ir supilu sultinį. Paverdu, kad nugaruotų didžioji dalis vandens. Tada dedu medų, dedu 3 pipirus, pilu alų, įpjaustau aitriąją papriką ir paverdu apie 10 min. Likus 5 min. iki virimo pabaigos, kepu steiką: dedu kepti ant tiesioginės kaitros, plius minus po 2 min. Iš abiejų pusių, iki 54 laipsnių vidinės temperatūros. Mėsą susipjaustau plonomis juostelėmis, užpilu padažo, beriu druskos dribsnių ir smulkintų Kampot pipirų. Šalia patiekiu pjaustytas marinuotas daržoves. Pasaka.